Svenska WebDewey

Svenska WebDewey innehåller en blandad översättning av Dewey där vissa delar översätts till svenska, medan andra kvarstår på engelska. Cirka 60 % är översatt.

Kontakt: dewey@kb.se

Deweyprojektet valde att översätta till SAB:s nivå genom att de Deweyklasser som har mappats till SAB-klasser i konverteringstabellen översätts. Alla klasser ur den förkortade utgåvan av Dewey har översatts. Översättningen kommer att utökas efter behov.

Abonnemang

För att få tillgång till Svenska WebDewey krävs ett abonnemang. Abonnemanget är kostnadsfritt för det enskilda biblioteket. Kontakta: dewey @ kb.se, för ett abonnemang.

Ange:
Bibliotekets namn
Sigel i Libris
Kontaktperson
Kontaktpersonens e-postadress

Inloggningsuppgifter kommer per e-post inom några dagar.

För användare som inte ska klassificera finns Svenska WebDeweySearch Länk till annan webbplats. som är fritt tillgänglig. Där kan man söka i klartext via rubriker och indextermer och hitta deweykoder.

Uppdateringar

Svenska WebDewey uppdateras automatisk med nya koder från den engelska utgåvan. Om en kod har uppdaterats och sparats i den svenska utgåvan sker inte längre automatiska uppdateringar. Det gör det lite svårt att säga exakt vad som är en uppdatering. Det här är ett försök att lista viktiga uppdateringar.

Lista på uppdateringar Länk till annan webbplats.

Utbildning

Hjälp och anvisningar om sökning i Svenska WebDewey och nummerbyggnationshjälpen i Svenska WebDewey finns på sidan Utbildningsmaterial

Senast uppdaterad

Kungliga biblioteket logotyp

KUNGLIGA BIBLIOTEKET