Svenska WebDewey

Svenska WebDewey innehåller en blandad översättning av Dewey där vissa delar översätts till svenska, medan andra kvarstår på engelska. Cirka 80 % är översatt.

Kontakt: dewey@kb.se

Deweyprojektet valde att översätta till SAB:s nivå genom att de Deweyklasser som har mappats till SAB-klasser i konverteringstabellen översätts. Alla klasser ur den förkortade utgåvan av Dewey har översatts. Översättningen kommer att utökas efter behov.

Abonnemang

För att få tillgång till Svenska WebDewey krävs ett abonnemang. Abonnemanget är kostnadsfritt för det enskilda biblioteket. Kontakta: dewey @ kb.se, för ett abonnemang.

Ange:
Bibliotekets namn
Sigel i Libris
Kontaktperson
Kontaktpersonens e-postadress

Inloggningsuppgifter kommer per e-post inom några dagar.

För användare som inte ska klassificera finns Svenska WebDeweySearch Länk till annan webbplats. som är fritt tillgänglig. Där kan man söka i klartext via rubriker och indextermer och hitta deweykoder.

Uppdateringar

I Svenska WebDewey finns historik som visar förändring. Se t.ex. 331.11423 som är nu är Vakant. Under Historik ges information om att numret upphört och att "Kvalifikationer efter utbildningsnivå| flyttat till 331.1144

Svenska WebDewey uppdateras automatisk med nya koder och uppdateringar inom en kod från den engelska utgåvan. Om en kod har uppdaterats och sparats i den svenska utgåvan sker inte längre automatiska uppdateringar. Det gör det lite svårt att säga exakt vad som är en uppdatering. Ett sätt att synliggöra viktiga uppdateringar är under arbete.


Utbildning

Hjälp och anvisningar om sökning i Svenska WebDewey och nummerbyggnationshjälpen i Svenska WebDewey finns på sidan Utbildningsmaterial

Senast uppdaterad

INNEHÅLL PÅ SIDAN

Kungliga biblioteket logotyp

KUNGLIGA BIBLIOTEKET