Ändrings­meddelanden i Libris

I vissa fall behöver du meddela övriga bibliotek om ändringar som du har gjort i Libris. Man behöver som Librisbibliotek också kunna ta emot ändringsmeddelanden.

Sändlistan cxz

Det finns en sändlista för ändringsmeddelanden. Listan kallas "cxz". Via länken nedan kan du läsa mer om sändlistan och hur du anmäler sig.

Om ändringsmeddelanden i Libris - Cxz-listan Länk till annan webbplats.

Sändlistan Marc21

Meddelande om ändringar av namnformer och de poster som berörs, meddelas på en annan lista: Marc21-listan. Denna lista används också för allmänna meddelanden som rör katalogisering i Libris. Via länken nedan kan du läsa mer om sändlistan och hur du anmäler dig.

Om Marc21-listan Länk till annan webbplats.

Ny funktionalitet för ändringsmeddelanden och frågor i Libris version 1.34

Från och med Libris version 1.34 finns en ny funktion för ändringsmeddelanden och frågor inbyggd i katalogiseringsverktyget. Under en övergångsperiod kommer både den gamla sändlistan och den nya funktionen att finnas parallellt. Fortsätt att använda den gamla sändlistan cxz (se ovan) för att skicka ändringsmeddelanden och frågor. Men bekanta dig gärna redan nu med den nya funktionen! KB kommer att meddela biblioteken när det är dags att gå över.

Ny funktionalitet: Cxz – ändringsmeddelanden och frågor

När ska jag skicka ändringsmeddelanden via cxz?

Lathundar cxz-meddelanden

Senast uppdaterad

Kungliga biblioteket logotyp

KUNGLIGA BIBLIOTEKET